Lijn 10 is al meer dan 25 jaar dé toeristische zomertramlijn van Rotterdam. Vanuit de prachtige historische trams reis je langs de mooiste plekken van de stad. Ga mee en bekijk het nieuwe centraal station van Rotterdam, de Markthal, de Euromast, de kubuswoningen, de Erasmusbrug, de Coolsingel, het prachtige oude westen en historisch Delfshaven.

Lijn 10 rijdt in 2017 van 2 juni tot en met 29 oktober. De trams vertrekken tussen 11.00 uur en 16.30 uur vanaf het Willemsplein in Rotterdam. Tijdens een rondrit van ongeveer een uur zie je de mooiste plekken van de stad.

Volg lijn 10 makkelijk en snel via Icon324523Twitter enIcon2123 Facebook. ukflag View this page in English

lijn_10

Wanneer rijdt lijn 10?
Lijn 10 rijdt van juni tot en met oktober. In september en oktober van donderdag tot en met zondag. Door werkzaamheden aan het spoor rijdt lijn 10 een aangepaste route van  8 september tot en met 29 oktober (zie kaart verderop).

lijn10_1 lijn10_2

Wat kost het?
Voor een rit van ruim een uur betalen volwassenen € 9. Kinderen van 4 t/m 11 jaar en 65-plussers betalen slechts € 7. Een kaartje koop je bij de conducteur in de tram. Betalen kan contant, met pin of creditcard. Het kaartje is de hele dag geldig, dus stap onderweg zo vaak in en uit als je wilt en ontdek Rotterdam!

Welke route rijdt lijn 10?
Lijn 10 rijdt langs de mooiste delen van Rotterdam, in de buurt van het centrum van de wereldhavenstad.

Bezienswaardigheden langs de route zijn: 1) Willemsplein/Scheepvaartkwartier, 2) Museumpark, 3) Rotterdam Centraal & Miniworld Rotterdam, 4) Oostplein, 5) Blaak (Markthal), 6) Rotterdam centrum (Lijnbaan, Koopgoot), 7) Historisch Delfshaven, 8) Scheepswerf De Delft 9) Euromast. Onderweg in- en uitstappen is geen probleem. Dat kan bij elke halte langs de hele route.

Hoe laat vertrekt lijn 10?
De trams van lijn 10 vetrekken ieder half uur tussen 11.00 uur en 16.30 uur vanaf het Willemsplein in Rotterdam, nabij de aanlegsteiger van de Spido.

Lijn 10 huren?
De trams van lijn 10 zijn te huur voor bruiloften, groepsvervoer, feesten of andere gelegenheden. De trams kunnen overal in Rotterdam komen, zolang er rails liggen. Lees meer